Goed zorgen voor jezelf met en na kanker
27 februari @ 14:00 - 16:00
De behandelingen in het ziekenhuis zijn (bijna) klaar…welke behandeling geef je nu aan jezelf?
De diagnose is ingeslagen in als een bom. Je hele leven staat op zijn kop. Eerst was je druk bezig met de behandelingen. Er was geen ruimte om te voelen, je was aan het overleven. Nu is de intensieve behandelfase voorbij en begint het ‘normale’ leven weer. Het voelt alleen alles behalve ‘normaal’. Je begint te beseffen wat er allemaal gebeurd is met je. Je bent, misschien voor t eerst, bruut geconfronteerd met je eigen sterfelijkheid. Dat zet je aan het denken, en voelen, over je leven en over wat nu echt belangrijk voor je is. Je wil-zeker nu- graag zo goed mogelijk voor jezelf en je gezondheid zorgen. In de praktijk is dat echter nog niet zo makkelijk! Je wil veranderingen doorvoeren maar loopt tegen je eigen weerstand of beperkingen aan. Je hebt veel zelfkritiek, terwijl je juist liefdevol met jezelf wil omgaan. Je bent bang voor terugkeer, terwijl je juist wil genieten van het leven. Deze zelfcompassietraining gaat over deze thema’s en hoe hiermee om te gaan.
Voor wie?
Voor vrouwen die klaar zijn met hun behandeling (in ieder geval het intensieve deel van de behandeling) voor kanker en die worstelen met hun emoties, (rest)klachten, zelfbeeld en/of zingeving.
Wat houdt het in?
Deze training is gericht op het concreet leren toepassen van zelfcompassie in je dagelijks leven. Juist op momenten in je leven dat je het moeilijk hebt, zoals na het krijgen van een kankerdiagnose, is zelfcompassie van wezenlijk belang. En juist op momenten dat je het moeilijk hebt, is zelfcompassie het moeilijkst toe te passen. In de training leer hoe je dit kunt doorbreken.
Wat levert het op?
- ruimte om ervaringen met anderen te delen en de kracht van erkenning en herkenning mee te maken. Weten en voelen dat je niet alleen bent in dit proces.
- helderheid voor jezelf over hoe jij zo goed mogelijk voor jezelf kan zorgen, wat voor keuzes bij jou passen zodat je kunt gaan doen wat echt belangrijk is voor jou. Je leert hoe je meer los kunt komen van verwachtingen en adviezen van anderen en meer je eigen koers kunt varen.
- praktische tools en handvatten vanuit de Acceptance and commitment therapy en voice dialogue die je kunt gebruiken op weg naar zelfcompassie.
- persoonlijke inzichten van mij als gezondheidszorgpsycholoog en als ervaringsdeskundige op het gebied van borstkanker.
Praktische informatie:
- de training wordt gegeven op 4 donderdagmiddagen van 14:00 tot 16:00 (30 januari, 13 februari, 27 februari, 13 maart)
- duur per bijeenkomst: 2 uur
- er zijn geen kosten aan verbonden
- max 6 tot 8 deelnemers