Vrijwilligers

 

Wil je graag een zinvolle bijdrage leveren aan herstel van mensen die met kanker te maken hebben (gehad) of hun naasten? Of wil je graag jouw talenten inzetten? Centrum Marike werkt al meer dan 19 jaar met vrijwilligers en samen zorgen we ervoor dat onze gasten zich bij ons thuis voelen en een luisterend oor vinden. Wil jij deel uitmaken van ons team? Wij zoeken op dit moment:

  • Gastheren en gastvrouwen in ons centrum
  • Gastenheren en gastvrouwen voor in het Langeland Ziekenhuis
  • Een secretaris voor ons bestuur
  • Een marketing- en communicatiespecialist

Meer informatie over deze functies vind je hieronder:

Gastheer/gastvrouw
Ben jij op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk? Wil jij gasten die te maken hebben (gehad) met kanker) helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren? Vind jij het leuk om gesprekken met gasten te voeren? Heb je affiniteit met de doelgroep en met Positieve Gezondheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees hier meer. Goed om te weten is dat gastvrouwen een basistraining volgen met interessante kennis en handige tools die je kan gebruiken in contact met onze gasten.

Ook in het Haga Ziekenhuis hebben we een team van gastvrouwen en gastheren klaarstaan voor de patiënten. We gaan wekelijks langs op de oncologie afdeling en de daginfusie therapie en bieden de patiënten een luisterend oor. Op dit moment zijn we niet actief in het Haga Ziekenhuis, maar we willen in de toekomst ons weer gaan inzetten.

Ook het Langeland Ziekenhuis willen we aan de slag gaan met een groep vrijwilligers. Hier zullen we nog gaan starten. Meer informatie over deze vacature vind je hier. Interesse? Neem contact met ons op via info@centrummarike.nl

Secretaris bestuur
Het huidige bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en twee algemene leden. We zijn als aanvulling op zoek naar een secretaris (m/v).  Als secretaris maak je deel uit van het dagelijks bestuur (welke in voorkomende gevallen snel besluiten mag nemen). N.B. hoewel er overlap is, is een secretaris een andere functie dan die van secretaresse. Het bestuur van Stichting Centrum Marike komt 5 maal per jaar formeel bijeen. Zo nodig neem je deel aan een of meer van de drie regionale IPSO-bijeenkomsten en de IPSO ALV. Daarnaast neem je deel aan activiteiten die speciaal voor de vrijwilligers worden georganiseerd. Een bestuursfunctie zal gemiddeld 2 uur per week aan inzet van je vragen.

Bestuursfuncties geschieden op basis van vrijwilligheid en kennen geen financiële vergoeding, anders dan die voor onkosten en -reiskosten. Word je enthousiast van deze functie? Neem contact op met Centrum Marike voor meer informatie of interesse in de functie. Mail motivatie en cv naar info@centrummarike.nl o.v.v. functie secretaris Meer over deze vacature vind je hier.

Marketing en Communicatiespecialist
Wij zoeken iemand die een rol zou willen spelen bij het analyseren van de behoeften van onze gasten welke analyse op positieve wijze bij kan dragen aan hun verder herstel. Uit deze analyse willen we het aanbod van onze activiteiten verbeteren zodat deze meer in overeenstemming komt met de hulpvragen. In het Centrum willen we dit volgens het model van Positieve Gezondheid doen. 

Je plaats in Centrum Marike is naast twee professionele coördinatoren die in dienst zijn van het Centrum en een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij kijken uit naar jouw creatieve inbreng binnen het team om zo ons hulpverleningsaanbod naar een hoger niveau te brengen. We schatten een inbreng aan tijd in op zo’n 2 uur per week. 

Ben jij zo’n creatieve analist en wil je mee denken met ons team om de gezondheid van de mens met kanker en/of het systeem waar deze deel van uitmaakt te verbeteren, dan maak je ons blij met jouw inbreng. Verdere informatie kan gegeven worden door onze coördinatoren: Daisy van der Kraan en Lizette Abrahams. Op werkdagen (i.h.a. behalve de woensdag en vrijdag) zijn zij bereikbaar via 070 3080654. 


Diverse activiteitenbegeleiders
Ben je creatief? Geef je yoga of luister je graag naar muziek met onze gasten? Wil je een lotgenotengroep begeleiden? Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

Word jij onze nieuwe vrijwilliger? Wat bieden wij:
- een leuke werkplek in een dynamisch team
- contact met verschillende gasten en andere vrijwilligers
- basistraining gericht op communicatieve vaardigheden en achtergrondinformatie over de impact van kanker
- workshop Positieve Gezondheid
- flexibiliteit
- teamuitjes

Nieuwsgierig geworden? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Stuur een motivatiebrief naar info@centrummarike.nl. Dat is ook het mailadres waar je terecht kan met vragen. Liever eerst een bakje koffie drinken in ons centrum? Ook dan ben je van harte welkom!